TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE

Vienna Valois

VH14-011-0029


Hannover-tamma
Syntynyt 08.04.2013 (VHKR)
Säkäkorkeus 169 cm
Kasvattaja Fynn Kohler, Saksa
Omistaja Airlea, VRL-00091
Estepainotteinen, 160cm, He A

L U O N N E K U V A U S

Vienna Valois eli Vienna on lempeä ja rauhallinen tamma, oikea kullannuppu. Vienna tuli minulle 4-vuotiaana suoraan sen kasvattajalta Saksasta enkä voisi olla löytööni tyytyväisempi. Viennasta onkin varsin nopeasti tullut melkoinen luottotammani: siihen voi aina luottaa ja Vienna laittaa aina kaikkensa peliin. Viennassa on vähän kuin kaksi puolta: kotona se on söpö mussukka mutta kisakentillä siitä taas kuoriutuu vähän hurjempi versio. Aina Vienna on kuitenkin rohkea ja utelias eikä sen käsittely ole milloinkaan hankalaa. Se on hirveän miellyttämishaluinen ja seurallinen hevonen, jonka kanssa ei kovin helposti päädy ongelmiin.

Hoidettaessa Vienna on helppo kuin mikä. Siitä ei ensisilmäyksellä eikä kyllä vielä viidennelläkään uskoisi, että se on yksi tallin kovimmista estetykeistä. Kotitallilla se on rauhallinen ja kaikin puolin kiva otus, jonka uskaltaisi antaa vaikka lasten käsiin. Sillä on kyllä aina tietynlainen pilke silmäkulmassaan eikä Vienna missään nimessä ole mitenkään tylsä tai laiska, se vain ei koe tarpeelliseksi hössöttää omiaan. Vienna on tosin ruokailuaikaan astetta haastavampi tapaus, sillä se on aivan järjetön ahmatti ja söisi itsensä varmaan ähkyyn mahdollisuuden tullessa eteen. Ruokailukärryn ääni saakin tamman hyvin valppaaksi ja melkein jopa hermostuneeksi eikä se tällöin aina jaksaisi kuunnella ihmisten juttuja. Tamma onkin parasta jättää ruoka-aikaan rauhaan.

Ratsuna Vienna on virkeä ja reipas. Miellyttämisenhalua Viennalta löytyy melkoisesti ja joku sitä voisikin kutsua vähän ikävästi automaatiksi, jota se ei kuitenkaan ihan ole. Vienna kyllä tottelee ratsastajaansa todella hyvin eikä koskaan niskoittele vastaan, mutta ei se itsestään juuri mitään tee. Vauhtia Viennalta löytyy, mutta saisi sitä enemmänkin olla, etenkin käännöksiin menee välillä vähän turhan paljon aikaa. Tämän puutteen tamma kuitenkin korvaa upealla hyppytekniikallaan ja hienoilla lähestymisillään: Viennan kaviot harvoin edes koskevat puomeihin.S U K U T A U L U

Strauss (evm) Capetian Dynasty Francesco
July Monarchy
Szatedra Czerny
Sandra Zed
Isabelle de Rouge (evm) Amadeus Zawinul
Maria Rosina
Zaide Chrysostomus
Bastienne


J Ä L K E L Ä I S E T

hann-o. Muerto AIR, s. 13.02.2015, i. Modern Times, om. Cranleigh Equestrian Centre, Kida


VALMENNUKSET & PÄIVÄKIRJA

12.3.2014, estevalmennus, valmentajana Jaana K.
Rautias tamma verrytteli rentoa laukkaa, kun kokosin esterataa. Tämän päivän harjoitukseen liittyy pitkiä lähestymisiä, voimaa sekä nopeutta vaativia sarjaesteitä, uusintaradan ratsastusta ja lähestymisiä eri kulmista sekä erilaisilla väleillä. Verryttelin aloitimme kolmen esteen täys-/vastakaarto harjoituksella, jossa tulee ensimmäiset linjaratsastukset ja pieni kaarteenratsastus, joiden avulla pystyn arvioimaan ratsukon yhteistyötä. Huomasin ettei Vienna ole mitenkään erityisen notkea kyljistään, vaan kulkisi mielummin vain suorana hiukan liiraillen kohti seuraavaa estettä. Teimme pienen notkeustestin ja määräsinkin tämän tamman kotitehtäväksi, paljon ympyröitä ja kiemuroita sekä porkkanavenytyksiä, jotta tamman saa notkistumaan. Sarjaesteillä Vienna kuitenkin todisti, ettei ole mikään jäykkis hypätessä, vaan ketterä kuin kissa, vaikka epäilinkin sitä tamman rakenteen vuoksi. Rataharjoituksissa kaarteet olivat tamman heikkous ja siihen kului aivan liian kauan aikaa. Tähän auttaa notkistuminen ja treenaus sileällä, jotta tamma on avuilla ja kykeneväinen vastaamaan apuihin, nyt se ei yksinkertaisesti pystynyt tekemään pyydettyjä asioita. Totesin ettei meidän kannata uusintaa niinkään treenata, koska tamma ei ole valmis tekemään jyrkkiä käännöksiä, mutta otimme kuitenkin lähestymisiä erikulmista ja erimittaisilla teillä, muttei mitään ’tappoteitä’. Loppuverryttelyssä annoimme tamman venyttää rauhassa päätä oikein kunnolla eteen alas ja liikkua haluamaansa tahtia, eli melko reippaasti.K I S A K A L E N T E R I

Vienna kilpailee porrastetuissa kilpailuissa ja on esteratsastuksessa tasolla 11. Katso tarkemmat pisteet VRL-profiilista.


K U V A G A L L E R I A

 
Photos © Vollrath Hanoverians

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!