TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE

Roman Holiday

VH14-011-0017


Hannover-ori
Syntynyt 10.01.2014 (4-v.)
Säkäkorkeus 166 cm
Kasvattaja Airlea
Omistaja Airlea, VRL-00091
Koulupainotteinen, Grand Prix

L U O N N E K U V A U S

Roman on aika näyttävä näky kesäisellä laitumella punaisten kutriensa kanssa. Ori voisi vaikuttaa hyvinkin kesyttämättömältä tapaukselta kun se laukkaa tuulispäänä ympäri laidunta näyttäen Spiritiltä. Totuus on silti toinen ja Roman on kaukana villistä ja vapaasta. Onhan sillä oma uhkarohkea puolensa joka liittyy lähinnä vesilammikoihin ja maneesin nurkkiin. Niitä se ei pelkää - yleensä, riippuu vähän päivästä.

Edessämme seisoo siis hyvinkin rauhallinen ja kuuliainen hevosori. Roman on varsasta asti ollut hieman erikoinen siinä suhteessa, ettei sitä varmaan kukaan olisi oriksi heti uskonutkaan. Säyseä se ei ole aina ollut, uhmaikä oli nimittäin vertaansa vailla. Mutta tuostakin on kasvettu yli ja Romanista kehittyi mitä loistavin kouluhevonen. Askeleet sillä on ollu hallussa aina, varmasti perintöä vanhemmiltaan. Ratsastaessa Roman on aina valmis työntekoon, jos ratsastaja niin vaatii. Mikäli selässä kuitenkin istuu matkustaja joka nauttii sunnuntaikävelystä yhtä paljon, oria ei varmasti saa tekemään mitään ylimääräistä. Kun taas halutaan saavuttaa jotain, on töitä tehtävä alusta asti. Roman kunnioittaa ratsastajaa eikä alkua pidemmälle lähde kokeilemaan onko homma vakavaa.

Ori on kiva kaveri kaikin puolin jokatilanteessa. Hienohelman vikaa siinä kuitenkin on. Kuten jo aiemmin taisin mainita, milloin mikäkin asia voi tuntua ylitsepääsemättömältä. Yhtenä päivänä se voi olla pesupaikka ja sen letkut. Jonkun sadepäivän jälkeen lammikot täytyy kiertää sivuloikalla niin että ratsastajasta näkyy enää vain varjo. Myös maneesista voi toisinaan - etenkin tylsän treenin aikana - löytyä yhtä sun toista pelottavaa.

Roman vaatii ihmisen ja ratsastajan joka ymmärtää sen herkkyyttä ja motivaatiota. Romania ei ole luotu ratsuksi joka kiertää kehää ilman sen kummempia vaatimuksia. Se tarvitsee ratsastajan joka osaa kanavoida sen energian oikein ja nauttia osaavasta hevosesta. Mitä tämä ihminen taas vioi odottaa Romanilta on saumaton luottamus ja yhteistyö.

Kirjoittanut Cery

S U K U T A U L U

8th Commandment
Seven Days (evm) Camaro
White Fly
Marilyn (evm) Maybe
Jane
Red Summer Rowee Zowee (evm) Rosmisch
Kraft Dive
Damask Rose (evm) Drastisk
Surfer Rosa


J Ä L K E L Ä I S E T

hann-o. Romancio Aeris, s. 24.01.2015, e. R.M. Suprelle, om. Shangri La


K I S A K A L E N T E R I

Roman kilpailee porrastetuissa kilpailuissa ja on kouluratsastuksessa tasolla 11, ks. pisteet sen VRL-profiilista.


K U V A G A L L E R I A

 
Photos © Greenstone Farm

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!