TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE

Oliver Twisted

VH14-011-0018


Hannover-ori
Syntynyt 10.01.2014 (VHKR)
Säkäkorkeus 169 cm
Kasvattaja Airlea
Omistaja Airlea, VRL-00091
Koulupainotteinen, Grand Prix

L U O N N E K U V A U S

Yleisesti ottaen Oliverin luonne on kiltti, ystävällinen, ei niin kovin orimainen poika. Se yrittää aina miellyttää ihmistä, vaikka kiusaus tammojen luokse pääsemisestä olisikin kova. Välillä tamman läheisyydessä Oliver hörähtelee ja hirnuu, mutta ei yritä lähteä niiden luokse. Sillä saattaa kyllä olla kokeilupäiviä, jolloin kokeilee rajojaan, mihin asti saa tehdä ja mitä. Oliver palautuu kyllä ruotuun kun käsittelijä on jämäkkä eikä pelästy orin mukamas haastavampaa puolta.

Hoitaessa Oliver on kiltti ja yrittää aina seistä niin, että hoitajan on helppo tehdä kaikki toimenpiteet. Tosin kiire on turhaa hössäämistä. Silloin Oliver huomauttaa päänheilautuksella ja yrittää rauhottaa hoitajaa, sillä ori ei pidä kiireestä. Se sietää kyllä kisapaikan hälinän, jopa nauttii siitä, mutta hoitaja ei pojan mielestä saa koskaan olla kiireinen. Satulointi ja suitsiminen on Oliverin kanssa helppoa, koskaan ei pullistella tai nosteta päätä. Kuolaimet tosin eivät saa olla liian kylmät, sillä silloin ori ei suostu niitä suuhunsa ottamaan. Tietyllä tapaa Oliver onkin varsinainen diiva ja jos se olisi ihminen, se kulkisi pikkurilli pystyssä ja nyrpistelisi nenäänsä huomaamilleen epäkohdille. Taluttaessa Oliver kulkee ylväänä ja ryhdikkäänä, muttei kuitenkaan yritä pöllöillä mitään omiaan, vaan kulkee ihan nätisti. Kotipihassa sitä voikin taluttaa ihan vain riimulla ja narulla, mutta vieraassa paikassa kuolaimet on ihan hyvä olla. Kuljettaminen ei näin kokeneelle kisaratsulle ole juttu eikä mikään, Oliver astelee tasaisen varmasti koppiin ja matkustaa rauhallisesti niin yksin kuin muidenkin kanssa.

Ratsastaessa Oliver kuuntelee apuja ja kulkee helposti rentoutuneena. Laukka on mieluisin askellaji, mutta vaikka Oliver aluksi siihen pyrkisikin, huomaa se pätevällä ratsastajalla pian, että ravissa tai käynnissä on pysyttävä. Oliverilta luonnistuu helposti kaiken maailman kiemurat ja käännökset, etenkin orin laukkapiruetit ovat todella upeita. Myöskään laukanvaihdot eivät tuota ongelmia, mutta piaffe ja passage tuppaavat välillä olemaan tämän kouluhurmurin heikkouksia - Oliverin on toisinaan vaikeaa ymmärtää, miksei saa mennä reippaalla askeleella eteenpäin vaan pitää kuunnella myös kokoavia apuja. Kun jokin onnistuu, Oliver tykkää kun saa kehuja ja taputuksia. Kehujen jälkeen se myös yrittää vielä kovemmin miellyttää ratsastajaa.

Oliverilla on myös hypätty hieman, mutta sattuneesta syystä tämä on jätetty taitavammille estehevosille käytännössä kokonaan. Ori ei nimittäin tippaakaan tykkää hypätä, eikä myöskään yleensä edes yritä mennä mokomista virityksistä yli vaan yksinkertaisesti marssii läpi. Maastossa Oliver on energinen, joskus oikein täpinöissään ja steppailee innokkaasti vähän joka suuntaan, pyrkien aina huomaamattomasti lisäämään hieman vauhtia. Ori ei ole kuitenkaan missään määrin säikky tai ryöstäjä, se vain haluaisi edetä reippaasti ja päästellä höyryjä. Laukkapätkilläkään se ei kuitenkaan ole koskaan pukitellut, joten sen on hyvä antaa laukata hieman pidemmällä ohjalla ratsastajan ollessa kevyessä istunnassa.

Kisoissa Oliver on innoissaan, se aistii selvästi kisapaikan jännityksen ja osa siitä tarttuu oriinkin, mutta hyvässä mielessä. Se saa Oliverin antamaan itsestään vielä hieman enemmän kouluradalla, yrittämään vielä tarkemmin ja olemaan pykälää ryhdikkäämpi.
S U K U T A U L U

Southchief
KRJ-I, KTK-II
Sargent (evm) Santos
Maranda Evan
Rae Gallena (evm) Ranofer W
Godolfina
Odyshape Harrison (evm) Thorsten More
Everlong
Kath Hela (evm) Militanto
Klaudia HelaJ Ä L K E L Ä I S E T

---


K I S A K A L E N T E R I

Oliver kilpailee porrastetuissa kilpailuissa ja on kouluratsastuksessa tasolla 11. Katso tarkemmat pisteet VRL-profiilista.


K U V A G A L L E R I A

 
Photos © Gestüt Kempke Hof

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!