TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE
Nathaniel


  Nimi    : Nathaniel
  Rotu    : trakehner
  Sukupuoli    : ori
  Syntynyt    : 15.12.2009 (10-v.)
  Säkä    : 168 cm
  Rekisterinumero    : VH11-021-0003
  Kasvattaja    : Gestüt Erfunden, GER
  Omistaja    : Airlea Sporthorses, VRL-00091
  Koulutustaso    : ko: GP, re: 100 cm
  Painotus    : koulu


L U O N N E K U V A U S

Nathaniel eli Nate on komea ja karismaattinen hölmö, joka saapui minulle vasta 3-vuotiaana raakileena suoraan kasvattajaltaan saksasta. Jo silloin Nate kuitenkin osoitti olevansa oikein potentiaalinen kaveri: kenties hieman muita ikäisiään rauhallisempi ja tyynempi ori mutta kuitenkin jollain tavalla myös muita fiksumman oloinen. Minulle tullessaan harhakuvat poikkeuksellisesta älykkyydestä hieman karisivat, sillä Natesta kuoriutui melkoisen hassu tapaus kun siihen kunnolla pääsi tutustumaan. Välillä ori selkeästi kuvittelee olevansa syliin mahtuvaa sorttia ja sen hullunkurista hörinää ja häsläystä katsellessa nousee aina hymy huulille. Muutenkin Natesta huokuu jonkinlaista hyvänolon tunnetta, tämä hevonen selvästi rakastaa elämäänsä ja osaa arvostaa elämän pieniä iloja.

Hoidettaessa Nate on pääosin lempeä ja kiltti mutta välillä se tykkää myös purkaa tylsistymistään ilkikurisella temppuilulla, esimerkiksi harjalaatikko on parempi pitää kaukana oriin läheltä sillä muutoin sen sisältö löytyy pitkin poikin käytävää. Nate myös kehittää helposti huonoja tapoja, se muun muassa joskus on impannut ja välillä se tuntuu syövän koko karsinan, joten se vaatii huikeasti aktiviteettia. Naten käytössä onkin nykyään melkoinen määrä leluja ja vierus- ja tarhatoverit on mietitty huolella, ettei herra pääsisi pitkästymään ja tekemään mitään typerää. Kunnollinen liikutus on myös melkoinen avainsana Naten arkipäivässä, se kun vaatii paljon niin fyysistä kuin henkistäkin jumppaa. Vaihtelu on myös tärkeää, Natella siis ratsastetaan koulurääkin lisäksi paljon maastossa vaihtelevia reittejä ja esteitäkin pompitaan melko paljon. Kärrytkin olen joskus Naten taakse laittanut, mutta niihin ori ei oikein koskaan tuntunut tottuvan ja valjakkoajo on sittemmin jätetty ohjelmasta pois.
Erikoistilanteissa kuten eläinlääkärikäynneillä ja kengityksessä Nate toimii yleensä herrasmiesmäisesti, kunhan nämä toimenpiteet ajoitetaan sellaiseen kohtaan päivää, ettei Nate olisi aivan virkeimmillään. Nate suorastaan rakastaa aivan jokaista ihmistä eli sen uskaltaa jättää vähän kenen tahansa vähänkään kokeneemman käsiin, tosin epävarmoillekin ihmisille Nate on kiva ja rauhallinen kaveri. Taluttaessa se saattaa joskus esitellä ahneita puoliaan ja hankalina päivinä Nate yrittääkin hyökätä kymmenen metrin välein ruohotupsujen perään, mutta määrätietoinen ja jämäkkä taluttaja saa oriin kyllä pysymään ruodussa.

Ratsuna Nate on kerrassaan verraton. Sen kyydissä on miellyttävää olla teki sen kanssa sitten mitä tahansa, kyyti on aina tasaista ja rauhallista. Nate on kuitenkin rauhallisuuden ohella hirveän reipas eikä sitä koskaan tarvitse kehottaa kahdesti tekemään pyydettyjä asioita. Heti kun ratsastajan istunta ja tuntuma on vähänkään kohdillaan, Nate tuntuu menevän kuin itsestään peräänannossa. Se tottelee nöyrästi jokaista ratsastajan toivetta, melkein kuin pelkän ajatuksen voimalla. Naten askeleet ovat lennokkaat ja parhaimmillaan sen meno vaikuttaa siltä, kuin se suurimman osan ajasta leijailisi ilmassa.
Esteillä Nate ei ehkä ole aivan parhaimmillaan, muun muassa hyppytekniikassa olisi paljon hiottavaa. Se myös välissä innostuu esteistä aivan liikaa, mutta se selkeästi tykkää satunnaisesta hyppäämisestä melkoisesti. Nate on esteillä rohkea ja itsevarma, ehkä vähän tyhmänkin rohkea. Se ei kiellä oikeastaan koskaan, ei edes silloin, kun lähestyminen on täysin epäonnistunut. Naten kanssa saakin olla tarkkana esteitä ylitellessä, mitään kauhean monimutkaista ei kannata kovalla vauhdilla lähteä tekemään, sillä oriin tilannetaju ei aina tunnu riittävän niihin ja kerran jos toisenkin on jonkinlainen vaaratilanne ollut lähellä, kun Nate yrittää ylittää esteen tilanteessa kuin tilanteessa.
Kilpailupaikalla Nate on aika pröystäilevä tapaus, etenkin vieraat tammat tuntuvat välillä saavan sen suunniltaan. Osaahan Nate olla karismaattinen ilmestys, mutta rajansa kaikella. Kisahoitaja saakin usein tehdä kaikkensa pitääkseen oriin keskittymisen oleellisissa jutuissa, mutta onneksi verrytellessä Nate alkaa rauhoittua ja lakata tekemästä tuttavuutta jokaisen hevosen kanssa.S U K U T A U L U

Maximilian (evm) Renato Emil G
Remy II
Maxine Eberhard
Mareike
Neriana (evm) Wilhelme Volker
Wera-Wilhelmine
Noswitha Gerfried
No Age xx


J Ä L K E L Ä I S E T

trak-o. Reno Dakota AIR, s. 29.07.2010, e. Belle of Kilronan
trak-o. Coolangatta AIR, s. 01.10.2013, e. Felicitas


VALMENNUKSET & PÄIVÄKIRJA

26.2.2015, kouluvalmennus, valmentajana Lotte
Tänään pääsimme aloittamaan heti, sillä ratsukko oli minulle jo eiliseltä tuttu. Olin suunnitellut valmennuksen etukäteen, joten aloitimme yhteisen alkuverryttelyn, joka koostui temponvaihteluista. Tämä näytti sujuvan ratsukolta mallikkaasti, enkä juuri löytänyt korjattavaa, joten siirryimme eteenpäin. Nate oli tänään taas tavalliseen tapaansa reippaan rauhallinen ja pysyi hyvin kuuliaisena Scillalle pieniä herpaantumisia lukuun ottamatta. Valmennus jatkui tämän jälkeen piaffella ja passagella. En voinut kuin ihailla upeaa työskentelyä, kun vaativatkaan tehtävät eivät näyttäneet tuottavan juuri lainkaan vaikeuksia. Työskentely näytti sulavalta ja helpolta, ihan kuin kuka tahansa pystyisi samaan! Hymyssä suin annoin teille luvan loppuverryttelyyn ja annoin lyhyen palautteen valmennuksesta. Teette töitä todella hyvin yhteen, varmasti kisoissa menestyen. Erityistä positiivista kommenttia haluaisin antaa Scillan erittäin huomaamattomista avuista!

25.2.2015, kouluvalmennus, valmentajana Lotte
Scilla saapui maneesiin yhdessä ratsunsa Naten kanssa reippaanoloisesti. He olivat tulleet kouluvalmennukseen ja koska ratsukko oli minulle entuudestaan tuntematon, pyysin heitä lämmittelemään hieman itsenäisesti. Tällöin näkisin miten ratsukko pelaa yhteen. Ja sehän näyttikin oikein hyvältä, Nate liikkui reippaalla ja pehmeällä askeleella eteenpäin ja toimi Scillan alla hienosti. Pikkuhiljaa ori alkoi kulkea kauniisti perään annossa ja liikkuminen näytti todella upealta! Ajattelin treenauttaa ratsukkoa laukanvaihtojen parissa. Aluksi aloitimme niin, että kolmen askeleen välein tulisi laukanvaihto. Tämä näytti heti sujuvan mallikkaasti joten vaikeutin harjoitusta niin, että laukanvaihto tulisi joka askeleella. Alkuun tämä vaikutti hieman kömpelöltä mutta nopeasti Nate alkoi kulkea juuri niin kuin Scilla sitä pyysi. Nyt meno näytti oikein mukavalta, enkä nähnyt ratsukon tekevän virheitä. Siihen lopetimme tämänpäiväisen, hieman lyhyemmän valmennuksen. Huomenna jatkaisin ratsukon kanssa työskentelyä.

20.3.2014, kouluvalmennus, valmentajana Julle
Alkuverryttelyt ratsukko sai tehdä itsenäisesti, samalla kun huutelin ohjeita. Ensiksi Nate kulki vähän etupainoisena, mutta kun korjasin Scillan istuntaa ja ryhtiä hieman, etupainoisuuskin hävisi. Päivän tehtävänä tänään oli laukkapiruetit. Verryttelyjen jälkeen taivuttelimme Natea hetken ympyröiden suurennuksilla ja pienennöksillä, sekä avoilla ja suluilla. Nate kulki oikein nätisti, enkä löytänyt juuri mitään moitittavaa tai korjattavaa. Niimpä aloimme työstämään laukkapiruetteja. Aluksi teimme vain puolipiruetteja. Muutaman kerran huomautin pidätteistä, Natella oli nimittäin melkoinen eteenpäin pyrkimys. Kun puolipiruetit oli kunnossa, siirryimmekin tekemään kokonaisia. Nytkin jouduin muistuttelemaan Scillaa siitä ettei pääsisi Natea liikaa eteen, jotta piruetit olisivat hyviä. Hiottuamme piruetteja jonkin aikaa, pyysin ottamaan lopuksi vielä vähän lisäyksiä. Natelta löytyi kyllä hyvin eteenpäin meno vaihde, mutta se ei aluksi meinannut kulkea ihan rehellisessä peräänannossa vaan keskittyi eteenpäin viipottamiseen. Kun tämä ongelma saatiin korjattua ja Nate lisäsi hyvin, annoinkin luvan ottaa loppuverryttelyt.

18.3.2014, kouluvalmennus, valmentajana Julle
Kentälle saapuessani Scilla ja Nate olivat jo verkanneet suurimmaksi osaksi, joten testasimme vielä nopeasti jarrujen ja kaasun toimivan. Nate toimi varsin mukavasti, joten siirryimme treenaamaan. Ensimmäiseksi otimme avoja käynnissä ja ravissa, sekä sulkuja ravissa. Avoissa olisi saanut olla hieman parempi eteenpäin pyrkimys, mutta muuten ne olivat oikein hyviä. Suluissa Nate taas meinasi lähteä ennakoimaan liikaa, jolloin se hieman kaatui pohkeen päälle. Scilla huomasi tämän ilman huomautusta, joten en ehtinyt sanomaan siitä mitään ja asia olikin korjattu nopeasti. Tämän jälkeen otimme vielä sulkuja laukassa, jotka sujuivat erittäin hyvin. Myös muutamat siksak-sulkutaivutukset tuli otettua, muttemme niitä sen enempää treenannut kun ne sujuivat hyvin. Lopuksi treenailimme vielä koottuja sekä lisättyjä askellajeja. Kokoaminen oli tänään Natelle helpompaa, lisäyksiin olisin tahtonut hieman lisää ryhdikkyyttä. Olin kuitenkin tyytyväinen tähän, joten käskin ottamaan loppuverryttelyt.
K I S A K A L E N T E R I

Nathaniel kilpailee porrastetuissa kilpailuissa ja on kouluratsastuksessa tasolla 11. Katso tarkemmat pisteet VRL-profiilista.

Vain sijoitukset merkitty!

18.11.2013 Ribbing, KRJ, Int. II, 1/29
25.11.2013 Diethelm Stables, KRJ, GP, 6/50
27.11.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, GP, 3/30
29.11.2013 Marvellous Herrings, KRJ, GP, 5/40
03.12.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, GP, 3/30
06.12.2013 Jadessa Warmbloods, KRJ, GP, 5/30
08.12.2013 Jadessa Warmbloods, KRJ, GP, 3/30
10.12.2013 Susiraja, KRJ, GP, 3/22
20.12.2013 Cirion Stud, KRJ, GP, 3/30
21.12.2013 Golden League Sporthorses, KRJ, GP, 1/30
24.12.2013 Cirion Stud, KRJ, GP, 2/30
03.01.2014 Kilpailukeskus Ginger, KRJ, GP, 7/64
27.01.2014 Kilpailukeskus Stewart, KRJ, GP, 5/40
13.02.2014 Vaapukka, KRJ, GP, 5/30
14.02.2014 Vaapukka, KRJ, GP, 3/30

---
K U V A G A L L E R I A

   
© Caduceus Farm

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!