TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE
KRJ II
Elektrisches Roulette GER


  Nimi    : Elektrisches Roulette GER
  Rotu    : holstein
  Sukupuoli    : ori
  Syntynyt    : 01.10.2006 (16-v.)
  Säkä    : 170 cm
  Rekisterinumero    : VH05-044-7113
  Kasvattaja    : E. Reiniger, Saksa
  Omistaja    : Airlea, VRL-00091
  Koulutustaso    : ko: GP, re: 100 cm
  Painotus    : koulu


L U O N N E K U V A U S

Luonteeltaan Elias on vanhempiensa tapaan hyvin kiltti ja rauhallinen eikä lainkaan orimainen, joten sen uskaltaa antaa käsiteltäväksi kokemattomillekin vailla pelkoa. Uteliaaksi oria lienee myös pakko luonnehtia, herra on aina tutkimassa kaikkea liikkuvaa ja liikkumatontakin eikä se tunnu säikähtävän juuri mitään - miten jotain niin mielenkiintoista kuin turpaa kohti lentelevää muovipussia voisikaan säikähtää? Elias onkin melkoisen suosittu valinta maastoratsastukseen, etenkin kun se voi maastossa kävellä joko ensimmäisenä, viimeisenä, välissä, kilometrin sivussa tai vaikka suossa tai puskien läpi - toisaalta Eliaksen uteliaisuudensekaisessa rauhallisuudessa on myös varjopuolensa, sillä oriin kiinnostuttua jostain on sitä mahdottoman vaikea saada luopumaan tutustumisaikeistaan, oli sitten kyse jännän värisistä postilaatikoista, jännän kuuloisista traktoreista tai muuten vain jännistä asioista kuten pikkulinnuista, joiden perässä se tuntuisi olevan valmis vaikka lentämään.

Elias osaakin olla kaikin puolin varsinainen hyväntahtoinen höntti, täysin erilainen kuin osa tallin muista hevosista, jotka osaavat välillä olla varsinaisia machoja ja hienohelmaisia keikistelijöitä. Elias tuokin enemmän mieleeni aikaisemmin omistamani suomenhevoset: suoraviivainen ja lempeä ilmestys, jopa Eliaksen karvankasvu muistuttaa enemmän suomenhevosta kuin jaloa puoliveristä - näkisittepä sen talven kynnyksellä, klipperille on tosiaan käyttöä! Muuten hoitaessa Elias seisoo kiltisti paikallaan, vaikka aina hoitajan katseen välttäessä se onkin kepposiaan tekemässä. Harjakoppaa on aina pakko päästä mylläämään ja kanniskella harjoja ympäri karsinaa, jos vain mahdollisuus siihen on tarjolla. Elias kannattaa siis aina muistaa laittaa kiinni harjatessa, vaikka se ihmisiä kohtaan ylettömän kiltti onkin, ja mielellään jättää harjakoppakin käytävän puolelle, karsinan ovikin tulisi muistaa huolellisesti laittaa kiinni niin ylhäältä kuin alhaaltakin, muuten tämä Houdini kyllä keplottelee itsensä tallin käytäville seikkailemaan tavalla jos toisellakin.

Tarhasta haettaessa Elias ei aina helpoimmasta päästä ole, orista kun olisi mahdottoman mukavaa leikkiä hippaa hoitajan kanssa. Aina se lopuksi kuitenkin antaa itsensä alistuneena kiinni kun hoitaja tulistumisen merkkejä alkaa näyttää, eikä orille kauaa voikaan vihainen olla, niin kultainen se osaa olla niin halutessaan.

Elias on myös hirveän helppo lastattava eikä automatkat Eliaksen kanssa tuota useinkaan minkäänlaisia ongelmia, vaikka Eliaksen ollessa vielä nuori sen lastaamisessa kävi pieni vahinko, jonka pelkäsin vaikuttavan sen suhtautumiseen; ori ei kuitenkaan hätkähtänyt tästäkään millään tavalla eikä edes korviaan heilauttanut, kun seuraavan kerran kuljetuskoppia lähestyimme. Etenkin jos ori saa tarpeeksi heinää ja herkkuja turpansa eteen se pysyy hiljaa ja nätisti paikoillaan. Kisapaikoilla Elias on sen omalla asteikolla mitattuna melko hermostunut, mikä vain lienee jokseenkin terveellistä ja saa sen vireystason nousemaan. Miksikään hirviöksi Elias ei kisoissakaan toki muutu ja moneen muuhun hevoseen verrattuna se on edelleen rento ja rauhallinen, mutta Eliasn tunteva ihminen kyllä huomaa eron: ori säpsyy huomattavasti vähemmästä ja värisyttelee lihaksiaan hermostuneesti, eivätkä tutut toimenpiteet hoidu niin helposti kuin yleensä.

Ratsastaessa Elias kuuntelee herkeämättä apuja ja on kaikin puolin kovin loistelias ratsu, mikä ei liene laisinkaan ihme jos miettii oriin vanhempia - molemmat ovat kisanneet hienolla menestyksellä niin koulua kuin esteitäkin. Eliakseltakin löytyy selkeästi lahjoja kummankin lajin pariin: ori kantaa itseään komeasti ja se on hyvin kiinnostunut miellyttämään ratsastajaansa kaikin tavoin. Se ei paina juuri lainkaan kädelle ja on hyvin miellyttävä ratsastettava muutoinkin. Sen askeleet ovat pehmeät mutta näyttävät ja lennokkaat, Elias myös kuuntelee apuja herkeämättä ja selkeästi keskittyy tekemisiinsä - mitä nyt välillä keskittyminen saattaa hetkeksi herpaantua, jos kentän laidalla liihottaa jotakin liian mielenkiintoista. Kisasuorituksia parantaaksemme olemmekin antaneet Eliakselle niin sanottua siedätyshoitoa: ei siis kannata ihmetellä, jos Eliaksen treenien aikaan kentän reunalle on värvätty joukko värikkäitä tuulipukuihmisiä heilumaan haukkuvine koirineen päivineen.

Kouluratsuna Elias on erittäin lupaava ja kapasiteetikas, enkä ole saanutkaan pettyä siihen vaikka kehitys tuntui aluksi etenevän normaalia hitaammin ja etenkin sen takapään työskentely tuntui tasoltaan laahavan jatkuvasti perässä. Nyt oriin vartuttua nämä ongelmat ovat kuitenkin mennyttä. Kouluradalla se aina antaa kaikkensa ja mahdollisuuksien mukaan venyttää rajojensa ylikin. Se on hirmuisen kuuliainen ja tarkkaavainen eikä sen eri askellajeissa ole aihetta moitteelle, mitä nyt vaativammat liikkeet tuottavat vielä huomattaviakin ongelmia - etenkin passagessa on vielä hirveästi hiottavaa, mutta sekä minä että Elias kehitymme jatkuvasti. Esteillä tietynlainen kohkaaminen koituu usein Eliaksen kohtaloksi ja radalla viilettäessään se ei aina muistuta rauhallista itseään.
S U K U T A U L U

   Emmerich (evm) Ferdinandos (evm) Ferdinand II (evm)
Ewigkeit (evm)
Dietlinde (evm) Diederich (evm)
Lieselotte (evm)
   Amnestie (evm) Habicht (evm) Wachposten (evm)
Anemone (evm)
Anneliese (evm) Paul-Philipp II (evm)
Aloisia xx (evm)

Sukuselvitys:

Eliaksen isä Emmerich on upea kouluratsu, ja vaikuttava hevonen holstein- jalostukseen. Orilta löytyy useampi jälkeläinen, mutta Elias on sen ensimmäisiä. Emmerich omaa upeat, liitävät liikkeet, jotka ovat erittäin näyttävät kouluratsastuksessa. Luonteeltaan Emmerich on erittäin orimainen, joten sitä ei pysty kuka tahansa hoitamaan.

Ferdinandos on hevonen parhaimmassa iässään. Kouluratsuksi painottunut ori on upea ruunikko, ja asuu Saksassa suurella siitostallilla. Ori kilpailee vielä hyvinkin ahkerasti vaativissa koululuokissa, ja se onkin haalinut kivoja tuloksia kouluradoilta, vaikka ei yhtä hyvin kuin jälkeläisensä Emmerich.

Ferdinand II on eläkeläishevonen Etelä-Saksassa, jossa se toimii nykyään jalostusorina. Vaikuttavia tuloksia saanut Ferdinand on väriltään täysin musta, ja hyvin kevyt rakenteinen. Sen jälkeläiset ovat sijoittuneet upeasti vaativissa koululuokissa, ja etenkin sopusuhtaisten rakenteiden vuoksi näyttelyissäkin.
Ewigkeit on Saksassa kantakirjattu siitostamma. Ewigkeit omaa vanhalinjaisen suvun, josta löytyy holsteinjalostukseen vaikuttavia hevosia, ja upeita sellaisia. Kaikki niistä ovat kilpailleet ahkerasti kouluradoilla, mutta suurin osa hevosista on jo haudattu kotitalliensa pihaan kera hienoin hautakivien. Ewigkeit on tummanruunikko läsipää, ja isosukkainen tamma, johon suurinosa holsteinkasvattajista onkin rakastunut.

Dietlinde on Eliaksen isänemä, joka ei ole niinkään kuultu hevonen. Se on kumminkin kilpaillut ahkerasti kouluradoilla, mutta pienen jalkaviansa vuoksi se ei kykene kovin haastaville luokille kilpailemaan. Kaikki Dietlinden jälkeläiset ovat olleet terveitä ja fiksuluontoisia, ja niistä on tullut upeita kouluratsuja, lukuunottamatta yhtä mustaa lammasta, josta tulikin erittäin huonosti menestynyt esteratsu.

Diederich on intermediate-tasoilla kilpaileva holstein, joka ei ole vielä jättänyt niinkään useaa jälkeläistä maailmaan. Se kilpailee vielä usean vuoden, ja astuu sitten tammoja ahkerammin, kun on tuloksia. Diederichin väritys on punarautias, ja on erittäin komea. Sitä onkin kyselty jo useampaan otteeseen jalostukseen, mutta omistaja ei ole suostunut, koska kyseessä on jonkinmoinen salaisuus. Tiedä sitten, mikä se on.
Lieselotte on jo pilvien reunoilta kurkkiva tamma. Hevonen jouduttiin lopettamaan pahan ähkyn vuoksi, mutta jätti jälkeensä upeita hevosia, jotka ovat näyttäviä kouluratsuja ympäri maailmaa. Lieselotte ostettiin Englantiin Saksasta siitostammaksi, mutta kovin kauaa tamma ei ehtinyt Englannissa vaikuttaa.

Amnestie on nykyään Suomessa asuva kilpahevonen, jota nähdään useasti myös ympäri maailmaa olevissa arvokilpailuissa kouluratsastuksen merkeissä. Amnestie omistaa kauniin, siron ja kevyen rakenteen, sekä todella tuuheat ja pitkät jouhet. Tulevaisuudessa Amnestiella on kuulemma edessä kantakirjaus, ja Saksaan muutto omistajansa kanssa. Amnestien omistaja on suomalainen, mutta töiden ja hevosten vuoksi hän haluaa muuttaa Saksaan.

Habicht on suosittu jalostusori ympäri maailmaa, ja sen jälkeläisiä näkeekin hyvin paljon. Ori omistaa vanhalinjaisen suvun, jonka vuoksi se on haluttu jalostukseen. Upeita sijoituksia kouluratsastuksessa haalinut Habicht on myös upea ulkonäöltään että fiksu luonteeltaan oriksi.

Wachposten on holsteinorii, joka omaa todella ison säkäkorkeuden, ja upean ulkonäön. Grand Prix- luokissa kilpaillut ori on nyt ansaitulla eläkkeellä, ja paistattelee päivää Saksan auringossa välillä käyden käyskentelemässä hoitajansa kanssa rannalla taikka maastossa.
Anemone kilpaili hyvin vähän kouluratsastuksen parissa, vaikka sillä olisikin ollut potentiaalia isommille luokille. Se oli kumminkin luonteeltaan niin vaikea, ettei sen kanssa juuri pystynyt mitään selästä käsin tekemään. Todellakin ihme juttu, mutta se myytiin osaavalle ihmisille, ja nyt tammalla pystyy jopa ratsastelemaan. Saa nähdä, näkyykö tätä hevosta vielä Saksan kilparadoilla!

Anneliese omaa hieman täysiverimäisen rakenteen, sillä sukuun vaikuttava täysiveri tamma Aloisia xx on hyvin kevyt, mutta kaunis tamma. Anneliese on perusruunikko väriltään, eikä se omaa mitään merkkejä. Tamma ei ole jättänyt jälkeensä useita jälkeläisiä, mutta sille on pian etsinnässä upea ja sijoituksellinen ori.

Paul-Phillip II on Englannissa syntynyt holsteinori, joka on komea, ja hieman raskasrakenteinen. Ori on omistajansa ylpeys, ja tämän vuoksi pitääkin sitä kuin kukkaa kämmenellä. Vaikuttava kouluratsu holstein suvuissa.
Aloisia xx on koittanut laukata yhden laukkalähdön, mutta pelkäsi kuollakseen kiljuvaa yleisöä. Näinpä tammasta koulutettiin heti kouluratsu, ja nyt se taittaakin vaativan tason luokkia upealla menestyksellä!

Kirjoittanut Vilma M., kiitos kovasti!


J Ä L K E L Ä I S E T

fwb-o. Sacramento, s. 01.10.2013, e. Cerise
holst-o. Schottkey AIR, s. 01.11.2013, e. Scarletta GER
holst-t. Tiffany Woods, s. 30.01.2013, e. Tahitian AppleK I S A K A L E N T E R I

Vain sijoitukset merkitty!

23.02.2009 Regendtropfen, KRJ, Int. I, 6/40
24.02.2009 Gotham Warmbloods, KRJ, Int. II, 7/60
25.02.2009 Gotham Warmbloods, KRJ, Int. II, 3/60
25.02.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 4/30
25.02.2009 Hämy, KRJ, Int. I, 4/49
25.02.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 5/30
25.02.2009 Pohjanoteeraus, KRJ, GP, 3/50
26.02.2009 Gotham Warmbloods, KRJ, GP, 3/60
27.02.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 3/30
27.02.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 3/30
28.02.2009 Rajaton, KRJ, Int. I, 1/50 !!
01.03.2009 Arctic, KRJ, Int. II, 4/33
02.03.2009 Harbowton, KRJ, Int. I, 4/50
03.03.2009 Acantha Farm, KRJ, Va A, 2/50
02.03.2009 Harbowton, KRJ, GP, 3/50
02.03.2009 Arctic, KRJ, GP, 2/40
03.03.2009 Marceille, KRJ, GP, 7/50
03.03.2009 Harbowton, KRJ, GP, 5/50
03.03.2009 Marceille, KRJ, GP, 2/50
04.03.2009 Gotham Warmbloods, KRJ, Int. II, 1/60 !!
04.03.2009 Marceille, KRJ, GP, 4/50
04.03.2009 Marceille, KRJ, GP, 3/50
06.03.2009 Acantha Farm, KRJ, Va B, 4/50
12.03.2009 Arwyn, KRJ, Va B, 6/52
14.03.2009 Yksityistalli Forest, KRJ, Int. I, 2/42
16.03.2009 Gräslund, KRJ, Va A, 2/40
16.03.2009 Beleza, KRJ, Int. I., 1/30 !!
19.03.2008 Marceille, KRJ, GP, 6/40
19.03.2009 Virtuaalitalli Rajaton, KRJ, Va A, 4/50
20.03.2008 Marceille, KRJ, GP, 4/40
21.03.2008 Marceille, KRJ, GP, 5/40
21.03.2009 Kisakeskus Zaa, KRJ, Int. II, 3/26
22.03.2009 Zavier, KRJ, Int. II, 3/30
23.03.2009 Wafiya, KRJ, Int. I, 4/50
24.03.2009 Haselmaus, KRJ, GP, 5/30
25.03.2009 Haselmaus, KRJ, GP, 3/30
26.03.2009 Maple's Stable, KRJ, Va A, 6/100
26.03.2009 Haselmaus, KRJ, GP, 4/30
27.03.2009 Wafiya, KRJ, Int. I, 1/50 !!
27.03.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 1/40 !!
27.03.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 1/40 !!
27.03.2009 Rowland Trakehners, KRJ, GP, 5/50
27.03.2009 Tropica, KRJ, GP, 4/50
28.03.2009 Wafiya, KRJ, Int. I, 5/50
28.03.2009 Rowland Trakehners, KRJ, kür: Int. II, 5/50
29.03.2009 Wafiya, KRJ, GP, 5/50
29.03.2009 Rowland Trakehners, KRJ, Int. II, 4/50
30.03.2009 Vihkala, KRJ, Va A, 1/30 !!
31.03.2009 Mix Dressage, KRJ, GP, 5/40
31.03.2009 Rowland Trakehners, KRJ, Int. II, 4/50

01.04.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 4/40
01.04.2009 Gräslund, KRJ, GP, 6/47
02.04.2009 Roxbury, KRJ, GP, 4/40
02.04.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 3/40
02.04.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 6/40
03.04.2009 Holdgate Farm, KRJ, GP, 3/40
03.04.2009 Roxbury, KRJ, GP, 2/40
04.04.2009 Holdgate Farm, KRJ, GP, 1/40 !!
04.04.2009 Stable of Sunset, KRJ, GP, 4/60
04.04.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 5/40
05.04.2009 Stonegarden, KRJ, Int. I, 3/40
05.04.2009 Roxbury, KRJ, GP, 2/40
05.04.2009 Devilish Dressagemasters, KRJ, GP, 4/40
07.04.2009 Stonegarden, KRJ, PSG, 2/40
07.04.2009 Roxbury, KRJ, GP, 3/40
07.04.2009 Gräslund, KRJ, GP, 4/47
07.04.2009 Roxbury, KRJ, GP, 6/40
07.04.2009 Holdgate Farm, KRJ, GP, 6/40
07.04.2009 Holdgate Farm, KRJ, GP, 3/40
08.04.2009 Roxbury, KRJ, GP, 3/40
08.04.2009 Roxbury, KRJ, GP, 1/40 !!
09.04.2009 Stonegarden, KRJ, PSG, 2/40
10.04.2009 Stonegarden, KRJ, PSG, 3/40
10.04.2009 Daftomor, KRJ, GP, 2/30
10.04.2009 Rousseau Ponies, KRJ, GP, 2/22
11.04.2009 Stonegarden, KRJ, Int. I, 3/40
13.04.2009 Aworei, KRJ, GP, 2/30
14.04.2009 Hamilton, KRJ, GP, 5/50
14.04.2009 Hamilton, KRJ, GP, 7/50
14.04.2009 Hamilton, KRJ, Int. I, 1/50 !!
14.04.2009 Aworei, KRJ, GP, 3/30
14.04.2009 Aworei, KRJ, GP, 5/30
15.04.2009 Hamilton, KRJ, Int. I, 3/50
15.04.2009 Hamilton, KRJ, GP, 4/50
15.04.2009 Hamilton, KRJ, GP, 2/50
16.04.2009 Daftomor, KRJ, GP, 5/30
18.04.2009 Aworei, KRJ, GP, 2/30
22.04.2009 Hamilton, KRJ, GP, 2/40
23.04.2009 Hamilton, KRJ, GP, 6/40
24.04.2009 Aworei, KRJ, GP, 1/30 !!
28.04.2009 Virtuaalitalli Tropica, KRJ, GP, 2/30
28.04.2009 Virtuaalitalli Tropica, KRJ, GP, 5/30
15.05.2009 Barrier Stall, KRJ cup, Int. I, 1/257 !!
12.11.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, Int. II, 1/30
12.11.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, GP, 3/30
13.11.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, Int. II, 2/30
15.11.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, GP, 1/30
18.11.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, GP, 3/30
20.11.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, Int. II, 1/30

PÄIVÄKIRJA

22.11.2013
Vierivätpä vuodet vauhdilla! Elias käväisi tässä välissä vuoden ajan takaisin kasvattajallaan Saksassa ja tuli sieltä takaisin vielä entistä hienompana ratsuna. Tänä vuonna olemme taas pitkästä aikaa käyneet muutamissa kisoissa ja Elias on edelleen ihan yhtä terävä kuin ennenkin, sijoituksia on sadellut huima määrä. Nyt on kuitenkin aika päästää Elias kisaeläkkeelle ja sen se kyllä on ansainnut. Orille alkaa tulla ikää jo yllättävän paljon ja jaloissa on ollut pientä häikkää viime aikoina, niiden kanssa on koko ajan saanut olla varuillaan. Turha riskeerata Eliaksen terveyttä turhaan tämän enempää, varsinkin, kun talli on täynnä nuorempia kisatykkejä, jotka tuskin malttavat odottaa pääsevänsä GP-kentille näyttämään kyntensä.
Tulevaisuudessa Elias saakin siis keskittyä jalostusoriin rooliin, josta se varsinaisena naistenmiehenä tulee varmasti nauttimaan. Löysin myös Eliakselle vuokraajan, joka mielellään vie sitä muutaman kerran viikossa kunnon metsälenkille, ettei ori täysin pääse tylsistymään. Pieniä esteitäkin ollaan nyt hypitty jonkin verran, ei mitenkään kunnianhimoisesti tietenkään ja jalkojen takia hyvin vähänlaisesti. Tulevaisuus näyttää, pystyykö joku Eliaksen hienoista jälkeläisistä täyttämään sen jättämän aukon Airlean kisakokoonpanossa.

15.5.2009
Nyt varmaan uskaltaa jo sanoa, että jestas miten hieno Elias on! Kaikki kasvattajan lupaukset on viimeistään nyt lunastettu. Elias on voittanut useita GP-tason luokkia. Viimeisinpänä ja upeimpana suorituksena se tänään voitti luokkansa KRJ Cupissa Int. I -luokassa, hui! Osallistujia oli yli 250, joten ihan kepeästä suorituksesta ei puhuta vaan nyt voi olla ihan oikeasti ylpeä. Treenitkin ovat menneet upeasti ja alkuvuoden ongelmat ovat vain kaukainen muisto, ihan kuin silloin olisi ollut eri hevonen kyseessä.
Nyt Elias pääseekin hyvin ansaitulle kesälomalle orilaitumelle, joten ihan hetkeen en oria tapaa vaan se saa rentoutua ja riehua niin paljon kuin sielu sietää. Syksyllä on sitten taas uudet kujeet. Tätä oria tulee kyllä poikkeuksellisen kova ikävä näiden kolmen kuukauden aikana.

1.3.2009
Kuukaudessa on ehtinyt tapahtua paljon. Olemme Eliaksen kanssa kiertäneet paljon kisoja ja vaikka aluksi valittelin oriin tahmeudesta, se kaikki on nyt tiessään. Panostus siis selkeästi kannatti! Tähän päivään mennessä Eliakselle on kertynyt jo useampi sijoitus ja yksi voittokin Int. I -tason luokasta, vau! Orillahan on nyt ikää vasta 8 vuotta, joten saavutus tuntuu aika makealta.
Tallielämä Eliaksen kanssa on sujunut hirveän hyvin. Se on veikeä keppostelija ja etenkin tarhasta sen hakeminen on välillä aika kamalaa. Hippaleikki on selkeästi Eliaksen suosikkeja ja vaikka se onkin kiltti kuin mikä, sen vallattomuus puskee välillä vähän turhan pahasti läpi. Orille ei kuitenkaan voi olla mitenkään pitkään tai edes viittä sekuntia vihainen, sillä hoitajan oikeasti turhautuessa Elias tunkee samettisen turpansa kämmenelle ja hörähtelee, oikea sydäntensärkijä!
Ensi viikoillekin on paljon kisoja tiedossa ja koska menestys int-luokissa on ollut koko ajan hyvää, aion nyt siirtyä Eliaksen kanssa Grand Prix -tason luokkiin. Kapasiteettia siltä löytyy ihan varmasti, sen liikkeet ovat niin upeat, mutta silti vähän epäilyttää ja tammikuiset haamut vaikeaista treeneistä ovat edelleen mielessä. Saa nähdä, miten tässä käy.

1.2.2009
En olisi ikinä ensimmäisenä päivänä uskonut, että Elias kotiutuisi näin hyvin tänne kylmään pohjoiseen. Nyt se on jo kuin vanha tekijä ja hankkinut paljon kavereita itselleen, niin ihmisistä kuin hevosistakin. Erityisen hyvin se näyttäisi tulevan toimeen vierustoverinsa Greymask's Almazin kanssa enkä voi kuin toivoa, että Eliaksesta kehkeytyisi yhtä hieno hevonen kuin Almazista, joka on ehkä tärkein hevoseni koskaan. Ainakin tämä on hyvä alku: jos Almaz tykkää Eliaksesta, ei minullakaan voi olla mitään oria vastaan.
Eliaksesta on itse asiassa kuoriutunut melkoinen hölmö. Se on toisaalta aika uljaan näköinen, mutta samalla ehkä ilmeikkäin hevonen koskaan. Se on kiinnostunut kaikesta ja kaikista eikä mikään jää siltä huomaamatta. Muutaman ensimmäisen päivän se oli aika varovainen, mutta nyt se on kuin mikäkin hovinarri ja yleinen viihdyttäjä ja kaikkien kaveri.
Selässäkin olen jo ehtinyt käydä muutaman kerran ja sitä puolta siitä epäilen edelleen. Kyllä siltä kapasiteettia selvästi löytyy, mutta jokin tökkii. Sen takapään työskentely tuntuu laahaavan kehityksessä perässä koko ajan eikä se jaksa keskittyä hirveän pitkiä aikoja. Tulevaisuus näyttää, tuleeko Eliaksesta koskaan niin hienoa ratsua kuin mitä sen kasvattaja lupaili.

15.1.2009
Elias saapui tänään aikaisin aamulla Airleaan suoraan Saksasta sen kasvattajalta. Ori on vasta 6-vuotias ja aika sähäkkä tapaus näin ensisilmäyksellä. Vähän melkein jopa nolottaa myöntää, etten ollut nähnyt oria ollenkaan ennen ostopäätöstäni, vain videon, josta ei edes tullut paljoa ilmi. Ihastuin kuitenkin orin nimeen - hirveän kypsä syy ostaa hevonen itselleen! Toki myös sen isä Emmerich on tuttu nimi ja oriin kasvattajalla Reinigerin siittolassa on kaksi airlealaistakin kasvattia ollut valmennuksessa, joten osaavista käsistä Elias ainakin meille tuli ja tähän luotin aika sokeasti.
Aluksi päätös vähän epäilytti ja melkein kaduttikin, sillä trailerista tuli ulos aika vallattoman oloinen tapaus eikä se meinannut millään pysyä käsissä. Miten tällaisesta riiviöstä muka voisi kehkeytyä GP-tason kouluratsu?! Onneksi ensivaikutelma oli väärä ja pitkän automatkan aiheuttamaa stressiä lähinnä, sillä Elias on näin illan lähetessä rauhoittunut jo valtavasti. Edelleen se pälyilee ympärilleen eikä oikein anna koskea itseensä, mutta selvästi sen olemus on aikaisempaa huomattavasti levollisempi. Saa nähdä, miten ori kotiutuu.

K U V A G A L L E R I A

       
© Airlea

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!