TÄMÄ ON VIRTUAALIHEVONEN / THIS IS A SIM-GAME HORSE

Cora Soul
Holstein-tamma
Syntynyt 11.06.2013 (VHKR)
Säkäkorkeus 162 cm
Kasvattaja Adele Klossner
Omistaja Airlea, VRL-00091
Koulupainotteinen, Int. I, 90cm

L U O N N E K U V A U S

Cora saapui meille Airleaan 5-vuotiaana raakileena suoraan sen kasvattajalta. Pieni ja pippurinen Coraa oltiin kyllä treenattu, mutta sen kasvattaja piti sitä hieman onnettomana tapauksena, josta ei koskaan tulisi mitään sen kummempaa ja myikin sen meille Airleaan jalostuskäyttöön. Coralla on aivan upea suku, joten suunnitelma kuulosti korvaani oikein hyvältä ja niinpä Cora saapui meille alkusyksystä 2013. Minäkin päädyin samaan lopputulokseen kuin Coran kasvattaja: tamma oli sen verran hankala luonteeltaan, hirveän venkoileva ja laiska, ettei siitä mitään sen kummempaa kisaratsua tulisi. Yksi vakioratsuttajistamme kuitenkin jostain syystä ihastui tammaan ja otti sen projektikseen, enkä voisi olla yllättyneempi tuloksesta: Corasta on varsin pienessä hetkessä muodostunut varsin hieno kouluratsu. Ihan tallin parhaimman kärjen tasolle se tuskin tulee koskaan pääsemään, mutta yritystä siltä kyllä löytyy - kunhan selässä on juuri oikeanlaisen ratsastaja.

Hoidettaessa Cora on pääasiassa ihan asiallinen tapaus, mutta kyllä sen kanssa saa koko ajan olla vähän varuillaan. Siltä löytyy temperamenttia eikä se pelkää näyttää sitä jos kokee tulleensa väärinkohdelluksi. Tammaa pitää käsitellä hellästi mutta samaan aikaan määrätietoisesti, jolloin se voi luottaa siihen, että hoitajalla on homma hanskassa eikä sen tarvitse huolehtia kaikesta koko aikaa. Kun luottamussiteen saa rakennettua, Corasta kuoriutuu ihan kiva tyyppi, jonka kanssa on ilo puuhailla. Tämä kuitenkin vaatii melko pitkän hetken. Muista hevosista tai muutenkaan ympäröivästä maailmasta Cora ei tunnu kauheasti välittävän, esimerkiksi kisapaikoilla se on aina varsin tyyni eikä säiky hälinää lainkaan. Kuljetus sen sijaan on aika vähän jännä juttu Coran kanssa eikä koskaan tiedä, millaisia jippoja joutuu keksimään, jotta sen saisi houkuteltua edes kohtalaisen nopeasti koppiin. Tähän mennessä kaikki on onneksi onnistunut, ennemmin tai myöhemmin.

Ratsuna Cora on minun mielestäni aika hankala ja varmasti se on kaikille haastava, mutta toisten alla sen vain tuntuu toimivan paljon paremmin. Ratsuttajamme käsiteltävänä ollessa Cora näyttää siltä kuin se liikkuisi ajatuksen voimalla, vaikka minä jos kuka tiedän, että se ei ole lainkaan totta. Tamma saa kuitenkin menonsa näyttämään hyvin vaivattomalta ja helpolta, ikään kuin piruetit ja sulkutaivutukset olisivat maailman yksinkertaisimpia juttuja. Erityisesti Coran lisätyt askellajit ovat upeaa katsottavaa ja potentiaalia sillä kyllä riittäisi vaikka kuinka pitkälle, jos jollakulla vain olisi energiaa kiskoa siitä kaikki mahdollinen esiin.
S U K U T A U L U

Rush Hour (evm) Lazarus Moonshot
Cinecitta
Soulja Jeremy Way
Benfica
Isis (evm) Amoroso II Amoroso
Skeleta
Heart Parton Krusty Kros
RamonaJ Ä L K E L Ä I S E T

---


K I S A K A L E N T E R I

Vain sijoitukset merkitty!

30.11.2013 Pirunkorpi, KRJ-cup, Int. I, 8/107
05.12.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, Int. I, 3/30
06.12.2013 Oldfinion Dressage, KRJ, Int. I, 4/30

---
K U V A G A L L E R I A

 
Photos © Gestüt-Meyenburg

Luvaton kopioiminen tekijänoikeuslain nojalla ehdottomasti kielletty!
Copying without a permission is prohibited by the copyright law!